Антикорупционният орган беше замислен като политически зависим. Някой пак ще нарежда кой да бъде удрян по подобие на комисията „Златанов“ и днешният избор го доказа. Неслучайно се предвиждат и промени в НК, които да дадат възможност на органа да се намесва в частния бизнес.
Това каза пред БНР Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Изборът много ми напомня на сделката за членове на ВСС между ГЕРБ, ДПС и ОП. Единствената интрига остана дали ДПС са продали високо подкрепата срещу заместник-председателско място в органа.

Изначално антикорупционният закон беше компрометиран, залагайки политическа зависимост на ръководство на органа. Приемането на закона стана набързо за замазване на очите на Европа. Промените в първия месец след приемането му оставиха възможност на общинските съветници да продължат да печелят обществени поръчки, използвайки политическото си влияние, за да подготвят следващите избори на ГЕРБ.


От всичките тези задкулисни договорки губи българското общество, което иска реална борба с корупцията по високите етажи, която отново няма да получи, каза Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре