В рамките на преговорите за кабинет с мандат на РБ всеки от партньорите РБ, ГЕРБ и ПФ имаше своите приоритети, по които държеше да постигнем консенсус и златно сечение. Нашите цели бяха продължаване на ефективна съдебна реформа и строг антикорупционен закон, но около тях не се постигна консенсус.

Това каза в изявление в парламента след разговорите между РБ, ГЕРБ и ПФ Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок.

Очевидно в този парламент не може да се постигнат целите ни за ефективна съдебна реформа и антикорупционен закон, приет по начина, по който сме го внесли от РБ, за да бъде достатъчно категоричен и да постигнем успех в борбата с корупцията, добави Зеленогорски.

Работихме здраво и сериозно, обсъдихме важните теми. Уверявам ви, че положихме всички усилия да отговорим на призива на президента за сформиране на правителство, каза още той. Зеленогорски добави, че утре сутрин мандатът ще бъде върнат на държавния глава. Надяваме се в бъдещия парламент да имаме повече допирни точни, за да продължат реформите.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре