Антикорупционният закон е лакмус дали има прореформаторско мнозинство в парламента, каза пред БНТ депутатът от Реформаторския блок ("Движение България на гражданите") Антони Тренчев.

Досегашното мнозинство е най-доброто възможно. Ако алтернативата е БСП, ДПС и Марешки, смятам, че можем да предложим по-добри управленски политики, каза Тренчев.

Според него е логично при взет мандат от Реформаторския блок да има разговори с ГЕРБ за ново правителство. Тренчев подчерта, че най-важният въпрос е какво ще направи едно ново правителство в този формат, ако го бъде въобще.

По думите му, ако има прореформаторско мнозинство и мнозинство по антикорупционния закон, то може да се говори за тази тема, поясни Тренчев.

Той подчерта, че от 60 пункта в програмата на Реформаторския блок, подготвена при влизането в последното правителство, над 30 в осем сектора са изпълнени, но трябва да се направи още за увеличаване доходите на хората, по съдебната реформа, парите за общините, против източването на НОИ през инвалидните пенсии. Депутатът посочи, че колегите му от групата на Реформаторския блок са склонни да се направи избирателна система със силен мажоритарен елемент. Слуховете за смъртта на Реформаторския блок са преувеличени, отговори той на въпрос за бъдещето на РБ и подчерта, че формацията успешно се е явила на пълен цикъл избори заедно. Мисълта, че умните и красивите ще имат смазващо мнозинство в парламента е красива, но едва ли ще се случи. Бъдещето ще е на коалициите, каза още Антони Тренчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре