Няма как да се направи правителство в рамките на този парламент, без да сме убедени, че има реформаторско мнозинство, което в следващите месеци да свърши конкретни неща. Във вторник ще се види има ли такова мнозинство.

Това заяви пред бТВ Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и член на правната комисия в парламента.

Повратливостта на Патриотичния фронт ме учудва. Преди седмица имахме среща, на която те потвърдиха, че подкрепят този закон, както и направиха с гласуването си на първо четене преди 5 месеца, а днес вече са на друго мнение, коментира Делчев.

От ДПС и БСП не очаквам да искат да се борят с корупцията, чудя се на патриотите защо влизат в този непрестижен клуб на прокорупционните партии и се хващат на тяхното хоро, посочи той.

 

Според думите му БСП и ДПС искрено се надяват, че ще съставят следващия кабинет, затова работят против закона, каза още Делчев.

Аргументите за липса на време не са състоятелни. Държавният бюджет се прие за 3 седмици, не може да се твърди, че 4 седмици не са достатъчни за антикорупционния закон. Ако държавният бюджет не се приеме, важи миналогодишният, но ако антикорупционният закон не се приеме, ние ще останем с тези евразийски правила, които действат 15 години, категоричен бе Реформаторът.

Има над 40 антикорупционни органа. Всички знаем, че в България корупция има, а осъдените за корупция са незначителен брой. В същото време страната губи по 19 млрд. лева годишно от корупция, цитира международнно проучване Делчев и подчерта, че прокорупционната коалиция цели България да продължава да губи тези средства, както и да няма единен орган за реална борба с корупцията.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре