Големият проблем за РБ не е дали ще бъдем в парламента или извън него. РБ ще бъде част от следващия парламент. Въпросът е хората да не се подвеждат да гласуват за популистки партии и идеи, ами за реалното дясно, което е РБ. Това каза пред журналисти в парламента доц. д-р Димитър Шишков от ДБГ.

В едно не могат да ни обвинят – в лобистки или лоши закони, каза той и допълни, че не приема критика за министрите на РБ.

За РБ е задължение да отиде да получи мандата и като уважение към конституционната процедура, каза той. Когато има демократични принципи, ние ще ги спазим. Иначе ще тръгнем по лош път – дайте да настроим всички срещу политиците, те са маскари, от което хората само се радикализират, добави той.

Разбира се, че ще има разговори и с ГЕРБ, и с ПФ. Търсим добрия вариант и изход и той е, че партиите най-накрая трябва да се консолидират около общи идеи и цели. А ние искаме нещо просто, което сме обещали на избирателите: да имаме антикорупционен закон, да оправим образованието, да оправим здравеопазването, да говорим за сигурността на държавата, икономическия растеж и превъоръжаването на армията, добави Шишков.

Трябваше да имаме ясни срокове, в които да извършим тези действия и тогава хората щяха да са сигурни, че ние сме сериозната част от този парламент, каза още Шишков.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре