Народните представители от "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок подкрепиха учениците от Училището за изкуства и занаяти за деца в риск "Димитър Екимов" в село Русаля, Великотърновска област. Те откупиха част от изложбата с произведения на децата, която беше подредена с цел набиране на средства в кулоарите на Народното събрание до миналата седмица.

Училището е отворило врати на 15 септември 2014 година с цел да намери далгосрочно решение за деца от социално слаби семейства и растящи в рискова среда. Преподавателите и доброволците в училището се грижат за 21 деца в риск, които, освен редовни учебни занятия в училището, изучават изкуства и занаяти по отделни програми с доброволци и ментори. Децата живеят целогодишно в защитена среда в пансиона към училището, изграден от сдружение "Русаля".

Средствата, с които бяха купени картините, бяха събрани по повод Димитровден от народните представители Димитър Танев, Димитър Делчев и доц. Димитър Шишков с цел да послужат за благотворителна кауза в областта на образованието.

С откупката на картините се дава възможност за решаване на част от пробелмите на училището в Русаля, което изпитва остра нужда от осигуряването на средства за отглеждане, хранене, здравнно обслужване и учебен процес на 21 деца в риск. По-голямата част от децата в училището са изведени от семействата им от социалните служби по различни причини и училището в село Русаля е единствената им възможост да растат и учат в защитена среда.

В дарителската акция се включиха и други народни представители от Реформаторския блок.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре