В интервю за Радио Пловдив депутатът от РБ д-р Димитър Шишков заяви, че не би коментирал какво ще прави РБ с мандата, защото първо той трябва да бъде наистина връчен, а после ще има и достатъчно време за обсъждане.

Той беше категоричен, че РБ не извива ръцете на партньорите си и не би си позволил подобно нещо в дебата с ГЕРБ, който би последвал при евентуално връчване на мандат, за да се обсъди формиране на правителство.

В партньорството ни с ГЕРБ нашите избиратели искаха да видят поне нещо и от нашите обещания и визия за развитие на страната. Простият пример е БАН и невъзможността да се намерят 10 милиона лева повече за наука. Примерите са още много и когато виждаме, че не можем да изпълним обещанията си, ние продължаваме да се опитваме да водим диалог и затова не приемаме определението, че извиваме ръце.

За нас властта не е на всяка цена, нито имаме решение в РБ, нито сме провели разговори с партньорите си – ГЕРБ и ПФ.

Д-р Шишков каза, че в политиката не можеш да се правиш на сръдльо или на щипана булка, а трябва да търсиш диалог с партньорите си. Ние не гледаме в ляво и никога няма да го направи, искаме от партньорите си в дясно единствено да се реализира антикорупционен закон, сериозно отношение към образованието и реализиране на съдебната реформа.

Ние имаме нужда от избори, но дали държавата е готова за избори е друг въпрос. Всички – и политици, и бизнес – казват, че не е момент за избори сега, защото надали ще има големи промени в представителството в следващия парламент.

Но след като народът го иска... Народът трябва да знае едно нещо: да не вярва на хората, които дават празни обещания и надежди, беше категоричен Димитър Шишков.

Нито един закон, предложен от нас, не е критикуван, друг е въпросът, че постоянно хулят лидерите на РБ. Ние обаче не искаме да извиваме ръце никому, а държим да се поддържа диалогът.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре