Усложнена е политическата обстановка и най-вероятно вървим към предсрочни парламентарни избори, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик Бойка Маринска, народен представител от РБ от 13 МИР-Пазарджик.

По думите й евентуално експертно правителство се предполага в рамките на това Народно събрание, но към днешна дата това не изглежда реалистично. „В този случай трябва да се съобразим с Конституцията, да се сформира служебно правителство, както и последващо такова, което да подготви новите парламентарни избори. Към момента не виждам възможност за правителство без участие на ГЕРБ.

На въпрос за това как се отразиха резултатите от президентските избори на политическата стабилност в страната Бойка Маринска уточни, че обвързването на резултатите от президентските избори с управлението на страната е било изключително неуместно, тъй като президентският вот е мажоритарен, докато изборите за парламент са чисто политически. Затова решението на Бойко Борисов да излезе от властта е неадекватно. „Всеки, който познава премиера в оставка Борисов е наясно, че оттеглянето от властта не е бягство от отговорност, а е резултат от емоционална реакция, съчетана с решението му да удържи на мъжката си дума“, каза също народният представител от РБ.

Източник: focus-radio.net

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре