27 години нищо не е направено за почитането на паметта на репресираните от комунистическия режим българи. Не може да няма 2 милиона лева за мемориал! Помислете колко наследници имат тези хора. Не е въпросът в това кой кого подкрепя на избори, а в националната памет. Не може България да няма един мемориал на мястото, на което в държавата, в която има най-тежки репресии след сталинските, са извършвани тези зверства. Това е абсурд.

Това каза от парламентарната трибуна Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на РБ. Отношението на Менда Стоянова е потресаващо, коментира Зеленогорски по повод на отказа на ГЕРБ да подкрепят предложението на РБ за отделянето на 2 милиона лева за изграждането на мемориал в памет на жертвите на о-в Персин - Белене.

В тези държави, към които се стремим, има множество мемориали – запазили истината за духовното и физическо унищожение на десетки хиляди хора. Тук става дума за едва 1 стотна от държавния бюджет.

27 години след 10-ти ноември да изградим мемориален комплекс, да направим така, че българското общество да помни и никога да не се връща към този режим, каза още Зеленогорски.

В пленарна зала депутатите от ГЕРБ отхвърлиха предложението на РБ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре