Антикорупционният закон трябва да се приеме преди разпускането на 43-то Народно събрание, заяви Зеленогорски

Реформаторският блок работи по подготовката за предсрочните избори. РБ и която и да е от по-малките парламентарни групи не може да направи правителство в рамките на този парламент без подкрепата на най-голямата група.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок и председател на Предизборния щаб на РБ.

На Председателския съвет в парламента във вторник вечерта ГЕРБ отново заявиха, че няма да подкрепят нов кабинет в този мандат на 43-то НС, затова е очевидно, че се върви към нови избори напролет, каза Зеленогорски.

По думите му, една от най-важните теми за България е борбата с корупцията, затова РБ ще настоява антикорупционният закон да бъде приет на второ четене преди разпускането на този парламент, което е било обсъдено и на консултациите с президента по-рано през деня.

ДБГ бяхме последните, които се съгласихме да влезем в тази коалиция с ГЕРБ. За разлика от Радан Кънев, знаехме какви са опасностите, отговори Зеленогорски на въпрос за обвиненията на председателя на ДСБ към Реформаторския блок. За нас по-важното бе да дадем шанс на България с дясноцентристко правителство, което да даде перспектива за движение напред и днес имаме финансова стабилност и няколко милиарда фискален резерв, който очевидно е сиренцето, на което много политически мишки се надяват. Трябва да внимават, защото капанът ще клопне и тогава ще е капан за цялото общество, коментира Зеленогорски.

Попитан за обвиненията срещу министри на Реформаторския блок Зеленогорски заяви, че очевидно има сериозна атака срещу РБ и се надява, че институции не са замесени във внушаване на вина.

Да обвинят министър Москов и след 2 часа съдът да отмени една от реформите му е възможност 1:4000. От това интерес има „бялата мафия“ и големите фармацевтични компании, а към Ненчев духа вятър от Североизток, откъдето идва само студ и комунизъм, коментира Зеленогорски.

И Москов, и Ненчев са почтени хора, които работят за националната сигурност и бих искал всеки човек да направи своите изводи. Аз бях част от онзи списък като човек, който да бъде ударен, каза той, визирайки скандала с тефтерчето „Златанов“. За съжаление, в България по всяко време можеш да бъдеш ударен и съм изключително притеснен от това, добави той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре