Няма съмнение, че Москов и Ненчев са работили в интерес на държавата, категоричен бе съпредседателят на Парламентарната група на РБ

Струва ми се, че Реформаторският блок е обект на специален интерес от страна на някои институции в момента. Ние имаме 4 министри, но от тях двама в два дни са в прокуратурата - 50 %. Това е твърде загадъчно. Нямам съмнения в това, че министрите Москов и Ненчев са работили в интерес на държавата, заяви в ефира на бТВ Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок.

Притеснява ме това, че се натрупаха много факти, свързани с наши министри в малко време - това не е случайно, добави той. Три факта за два дни, а при Москов - две събития за два часа - спирането на пръстовата идентификация в болниците и повдигането на обвинение за ваксините - е с вероятност да се случи 1:10 000 и все пак стана, посочи Зеленогорски.

Според думите му, "бялата мафия" или фармацевтичните гиганти, от ръцете на които Москов е успял да спре 500 милиона, които иначе са изтичали в джобовете им, нанасят удара на здравния министър в оставка.

По отношение на министъра на отбраната Ненчев, Зеленогорски каза, че явно от Североизток недоволстват от усилията за превъоръжаване на армията ни. От там идват само студ и комунизъм, каза още той и не скри притеснението си за евроатлантическата ориентация на страната.

Надявам се тези събития да не са резултата от усилията на РБ за съдебна реформа. Такава се случва - и през промените в Конституцията, и през решителните промени в ЗСВ, ще продължим в тази посока, каза още той.

Попитан за консултациите с президента, съпредседателят на ПГ на РБ заяви, че са обсъждани въпросите от референдума, както и оставащите важни задачи до края на този парламент, като открои за неотложни приемането на бюджета за 2017 година и законите за антикорупцията и тероризма на второ четене. Президентът ни поздрави за усилията за осъществяване на съдебната реформа и стъпките към реформиране на образованието, здравеопазването, отбраната и икономиката, каза Реформаторът.

Нереалистично е Реформаторският блок да вземе мандата и да се опита да състави кабинет без подкрепа от десните партньори от ЕНП, в случая - ГЕРБ, коментира Зеленогорски. След президента обаче, ние имахме Председателски съвет в Парламента и там ГЕРБ потвърдиха, че не биха подкрепили кабинет в рамките на този мандат, така че е разрешена цялата загадка, поясни Зеленогорски.

За мен подаването на тази оставка беше крайно нелогично при толкова добро финансово положение на страната, което от години не е било такова - 13 милиарда фискален резерв, 7% безработица, 3,5% икономически растеж, втори в ЕС, така че това беше един доста хазартен акт, който постави на карта бъдещето на България, не на РБ, отговори той на въпрос за оставката на Кабинета.

На местните избори всички ни бяха отписали, а РБ се представихме много добре, на президентските - също. Реформаторският блок има място в следващия парламент и ще го докажем. Попитан за напускането на ДСБ той подчерта, че националното ръководство е взело това решение, но на много места структурите им искат да останат и да работят за развитието на РБ. Те искаха да са радикална опозиция и така да си постигат целите, каза още Зеленогорски и отказа да коментира личния проект на председателя на ДСБ, като допълни, че това за него е "дежа вю".

ИС на РБ е политическото ръководство на Блока и то определи кои ще са хората, които ще са на консултациите при президента. Списъкът беше на политиците, които видяхте вчера, отговори той на въпрос за председателя на ДСБ, който не беше част от консултациите на РБ с президента вчера.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре