Перспективата държавата да остане 6 месеца без бюджет не е добра, категоричен бе от трибуната съпредседателят на Реформаторите

Ако оставите без бюджет обществото и общините, при положение, че са предвидени повече пари за тях от миналата година, всички вие ще понесете тази политическа отговорност. Голяма част от социалните и здравните системи ще се подложат на голям риск. Но освен това тази перспектива означава да няма увеличение на парите за здравеопазването, на минималната работна заплата, на заплатите на учителите, за превъоръжаване на армията, за съфинансиране на европейските проекти, което ще доведе до спирането на голяма част от проектите на общините.

Това коментира от трибуната на парламента Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок, при гласуването на бюджета за 2017 година.

Да се спекулира със страховете на хората и да ги оставим 6-7 месеца без бюджет, за да докаже някой колко е силен в парламентарната зала и колко упорито може да поставят на изпитание всички българи и бизнеса, е цена, която никой политик не трябва да си позволява да плати.

При тази оставка на правителството и при перспективата за предсрочни избори, сме изправени пред това държавата да остане 6 месеца без бюджет, което не е добре. Да, знам, че има възможност да се харчи 1/12 част от сегашния бюджет, докато се приеме нов, каза още Зеленогорски. За разлика от много хора в тази зала аз години наред съм управлявал бюджети, но не считам, че това Народно събрание трябва да си го позволява, добави той и отправи призив за разум и хладнокръвие към народните представители.

На първо четене Законът за държавния бюджет за 2017 година бе приет със 102 гласа "за". В подкрепа гласуваха народните представители от РБ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре