Не е лидерско поведение да тикаме държавата в криза всеки път, когато има промяна в политическата ситуация. Популизъм е при всяко разколебаване да връщаш властта. Когато си убеден, че си на прав път, трябва да „стиснеш зъби“ и да продължиш посоката за осъществяване на реформите.

Това каза в предаването „Лице в лице“ снощи Антони Тренчев, народен представител от Реформаторския блок.

Една от грубите грешки на ГЕРБ беше обвързването на двата вида избори – предсрочни с президентски, каза Тренчев. Според думите му по време на този кабинет са започнати важни реформи, чиито резултати ще се видят скоро и РБ има значително участие в тях.

Ако реформите бяха популярни мерки и водеха до комфорт и електорална подкрепа, всеки щеше да ги прави. Реформите са трудни и може да се понесе загуба на избирателите. Г-жа Кунева и г-н Москов, всички министри на РБ, имаха смелостта да се захванат с трудните реформи, знаейки, че ще направят непопулярни неща и това ще повлияе на рейтинга на техните партии, добави Тренчев, но не се поддадоха на тесните си партийни интереси.

Лесно е да се говори какво не е свършено и да се вика срещу системата, да се говорят популистки неща, трудното е да се върши истинска работа за обществото и да се правят истински дълбоки промени, добави той.

Попитан за Реформаторския блок, Тренчев бе категоричен, че партиите от РБ продължават заедно, тъй като виждат резултатите от свършеното до момента и има още доста работа за довършване на реформите, допълни най-младият реформатор.

ДСБ и всички от гражданското тяло бяха поканени да се присъединят към преподписването на споразумението на РБ, някои се присъединиха, но други предпочетоха да не дойдат и това е тяхно лично решение да си тръгнат от Блока. Радан Кънев също сам избра да си тръгне, заяви Тренчев и добави, че нищо сериозно не очаква от новия му личен проект, защото хората добре знаят, че опити за разцепление на дясното водят до загуба на доверие в инициаторите.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре