ГЕРБ направи много голяма грешка с инициирането на предсрочни парламентарни избори и отнесе доста критики от европейските партньори.

Това обяви във вторник депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Много е опасно да се поддаваме на популизма, който завладява не само България и Европа, но и целия свят. Груба грешка е да се взема за заложник икономическото бъдеще на България с цел политически дивиденти, категоричен бе той.

Според него Бюджет 2017 е нелош десен консервативен бюджет, с който страната върви в правилната посока. Служебното правителство не трябва да се натоварва да прави бюджет в последния момент, подчерта той, допълвайки, че това е една от най-големите опасности.

Срещу тезата на ПФ за ново преизчисляване на бюджета на държавното обществено осигуряване, Тренчве каза, че бюджетът в сегашния си вид, предложен от МФ, гарантира пари за ключовите реформи - образование с 230 милиона повече, здравеопазване - с над 300 милиона повече и отбрана и модернизация на армията - с над 800 милиона лева повече.

Спекулация е да се говори за застой при икономически растеж от над 3% за тази година и при прогноза на Европейската комисия за 3,6% ръст през 2017 година, подчерта още най-младият реформатор.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре