Не одобрявам това, че се задава ляв ултрапопулизъм – това е опасно за страната, категоричен бе съпредседателят на РБ Зеленогорски

Ще подкрепим оставката, но за мен е грешка да се свързват предсрочни парламентарни избори с резултати от президентски мажоритарни избори, защото смятам, че това може да вкара страната в тежка политическа криза.

Това коментира пред медии в парламента съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски в Народното събрание преди гласуването на оставката на кабинета.

Влиза се в ляв популизъм, който ще помете всичко постигнато до днес. Искрено се притеснявам за евроатлантическата ориентация на страната и затова считам, че е грешка подобна реакция, каза още той. Няколко пъти за президентски избори ние предлагахме обща кандидатура на мнозинството, защото смисълът е да се балансират властите и знам как свършва филмът, в който една партия притежава сама цялата власт. Ние потвърждаваме усилията на РБ да продължи работата си, да свикаме съюзен конгрес, да създадем индивидуално членство в РБ и съм убеден, че РБ ще е част от новото Народно събрание.

Той добави, че за него е нереалистично да се очаква проучвателен мандат да се връчи на РБ от президента, но ако това се случи, решението на РБ ще се вземе по обичайните процедури в Блока и Парламентарната група.

Отиваме към предсрочни избори и е възможно те да тласнат страната към ултрапопулизъм, който би създал много промени в държавата, каза още Зеленогорски, като добави, че РБ ще продължи да работи за реформи в полза на хората и няма да слага партийния си интерес преди публичния и на избирателите на РБ.

Зеленогорски подчерта също, че РБ няма да прави среща с БСП. Разбирането на РБ е, че важните за обществото и държавата въпроси се решават в общи политически формати, в Председателския съвет на Парламента и ние нямаме никакво намерение да участваме в опитите на БСП да прави някакво нерегламентирано мнозинство, за което няма мандат. На Председателския съвет аз съм заявил недвусмислено позициите на РБ по всички дискутирани политики, а същинският дебат за тях е в пленарната зала, категоричен бе Зеленогорски.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре