Глобите са изцяло насочени към нерегламентираната търговска дейност, към нелоялната конкуренция и към сивия сектор. Това заяви Настимир Ананиев, председател на транспортната комисия в Народното събрание, в предаването Invest/Or по Bloomberg TV Bulgaria по повод на приетите на първо четене завишени глоби и нови правомощия на ДАИ срещу нерегламентирания превоз на пътници.

Много ясно искам да подчертая, че това няма нищо общо със споделеното пътуване. Споделеното пътуване обикновено става между приятели и познати или хора, които искат да си разделят бензина. Там няма търговски елемент и няма печалба, посочи той.

Ананиев обясни за пореден път, че контролните органи на автомобилна администрация нямат право да спират частен автомобил, но могат да спрат автобуси и леки коли, при които изглежда, че те извършват транспортна дейност с търговски характер, например тир или микробус, в който може да има 15-20 човека. „Съгласете се, че ако някой прави превоз с 15-20 човека, е много по-вероятно да има търговски елемент“, каза народният представител.

Източник: bloombergtv.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре