Три са приоритетите за 2017 г. – образование, здравеопазване, отбрана и сигурност, подчерта Димитър Танев

Бюджетът дава послание, че държавните пари ще се харчат разумно и отговорно. Това е десен бюджет – 40 % от БВП е преразпределението, няма нови дългове, няма нови данъци. Има ясни приоритети – в отбраната сумата нараства с 825 млн., в образованието – 230 милиона лева, в здравеопазването - 288 млн.лв. Това са трите сектора, чрез които правителството дава послание за образована, здрава и силна нация.

Това коментира пред BG on Air Димитър Танев, заместник-председател на бюджетната комисия от Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите”.

Как да се съгласува бюджетът с опозицията? В четвъртък ще има бюджетна комисия и тогава ще чуем мнението им, каза Танев по повод искането на БСП бюджетът да се координирал с тях.

БСП имаха бюджет през 2013 г. с чудовищен бюджетен дефицит. Направиха една т.нар. „инвестиционна” програма, по която в села с 200 жители строиха стадиони за 300 души и сега там пасат коне е крави. Левите винаги идват, за да харчат пари, които нямат, посочи още Танев, добавяйки, че същите дисбаланси има и в бюджета на кандидата за президент Радев - няма приходи, но прави разходи с огромен дефицит.

Гечев, вие не сте чели бюджета за 2017 година, щом твърдите, че секторът на висшето образовани е нереформиран, каза Танев и подчерта, че зрителите трябва да запомнят твърдението на Гечев, че не било добре да има повече средства в сектора на образованието по бюджета за 2017 г.

Червените олигарси на БСП потриват ръце за комисионни по предстоящите търгове в отбраната, каза още Димитър Танев и добави, че и във връзка със средствата за децата с увреждания по предложение на социалното министерство сумата в бюджета за догодина е увеличена и вече ще е около 40 милиона лева, но в сектора още има последствия от провалената реформа на Калфин, при която средствата не се ориентираха към нуждите на децата с увреждания, а се раздаваха без ясни правила.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре