Моите лични амбиции за новия политически сезон се припокриват с тези на Реформаторския блок, каза в интервю за Радио „Фокус“ – Пазарджик Бойка Маринска, депутат от РБ от 13 МИР-Пазарджик.

Тя подчерта, че работата й в Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на граждани в Народното събрание е изключително удовлетворяваща. „С колегите депутати работим много добре с Обществения съвет, който е мост към НПО и по този начин се чува гласът и мнението на гражданите“, уточни Маринска.

 

По думите й, диалогът между политиците в лицето на държавата и гражданите никога не е бил на необходимото ниво, затова Реформаторите се стремят да решат този проблем. „Очакванията на хората са за по-радикални реформи, но по една или друга причина темпото не е достатъчно бързо. Точно затова РБ е готов с Декларацията с приоритетите, на чиято база ще се сключи нов анекс към основното ни споразумение с ГЕРБ. Ние ще настояваме за ускоряване на реформите, защото само това е начинът да върнем доверието на хората в съдебната и административната система, в сферата на образованието, както и в антикорупционното законодателство.

До 3 месеца се очаква да се приеме Законът за съдебната власт, в който да се заложи явното гласуване, за което ние много държим, и да се подготвят процесуалните закони, при които нямаше движение през миналия политически сезон“, каза също Маринска. Тя допълни, че Антикорупционният закон също трябва да влезе в сила, както и новите държавни образователни стандарти, Законът за професионалното образование, Реформата в здравеопазването и пенсионната реформа.

„В личен план бях единственият депутат, който направи отчет за 6-месечната си работата в Парламента. От него ще се види какво съм свършила като депутат. Влизам в новия политически сезон, за да продължа с това темпо, защо не е и да го ускоря. Доволна съм от своята работа и ще продължа в тази поска“, каза в заключение Бойка Маринска.

Източник: focus-radio.net

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре