43-то Народно събрание направи ключови реформи и промени в конституцията, съдебната система, образованието и здравеопазването, както и модернизирането на армията и отбраната на страната, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик Бойка Маринска, народен представител от РБ от 13 МИР-Пазарджик.

По думите й, благодарение на внесени предложения от страна на Реформаторския блок, са извършени сериозни промени в работата на Конституционния съд и вече делата се разглеждат в по-бърз срок. „Друг важен въпрос, който беше решен е разделянето на ВСС на две части, прекият избор на съдии и прокурори от членовете на ВСС, както и въвеждането на явното гласуване. Общо 140 законопроекта са внесени от РБ в Парламента, от които 90 самостоятелни, голяма част от тях бяха приети и осигуриха проведените реформи.

Имаше и такива, които не стигнаха до разглеждане, какъвто бе законопроектът за декриминализирането на провокацията за подкуп, като така се спря разследването на големите корупционни схеми в държавата, уточни Маринска. Тя изрази надежда, че следващото Народно събрание ще има такова мнозинство, което ще довърши започнатото в областта на съдебната реформа, ще продължи и усилията за модернизация в образованието и здравеопазването. Всякакви нови коалиции, формирани в новия Парламент, ако не довършат започнатото, биха били самоцелни, допълни Маринска.

Източник: focus-radio.net

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре