РБ е вносител на 140 законопроекта, от които 90 са принос на групата на Реформаторите, посочи Делчев

43-то Народно събрание направи ключови реформи и промени в Конституцията, в съдебната система, в образованието, където от 1991 година не беше приеман нов закон, в здравеопазването, където спряхме изтичането на пари от системата, осигурихме модернизиране на армията и  спряхме тенденцията на спад на парите за отбрана. Това каза пред България он Еър Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок.

По думите му, докладът на ЕК от вчера по Механизма за сътрудничество и проверка, отчита значителен напредък на България в съдебната реформа и казва, че благодарение на предложенията на РБ за промяна на Конституцията ВСС е започнал да функционира по-прозрачно, а в съда делата да се разглеждат в по-бърз срок.

РБ има 140 внесени законопроекта, от които 90 самостоятелно, голяма част от тях бяха приети и осигуриха изпълнението на реформите, но имаше и такива, които не бяха, като декриминализирането на провокацията към подкуп, което щеше да развърже ръцете на полицията да разследва големите корупционни престъпления. Борбата в следващия парламент е да се постигне прореформаторско мнозинство, което иска да извади България от този мафиотски и корупционен капан, в който е изпаднала, категоричен бе Делчев.

Делчев подчерта, че в следващото Народно събрание трябва да има мнозинство за довършване на съдебната реформа, да се продължат усилията за модернизиране и ефективност в секторите на образованието и здравеопазването. Ако не може да се осъществят тези неща, коалиции биха били самоцелни и безсмислени, добави той. 

Според Делчев, неприемането на антикорупционния закон от 43-то Народно събрание, за който от Реформаторския блок настояваха от първия до последния ден, е сред най-големите разочарования на гражданите по отношение работата на отиващия си Парламент.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре