В последните дни от работата на Народното събрание трябваше да се приемат важни закони, но ГЕРБ отказаха да се разглежда всичко извън техния дневен ред и за пореден път спряха разглеждането на законопроекти на РБ, които гражданите искат. 

Това коментира в кулоарите на парламента Димитър Делчев, народен представител от "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок и член на правната комисия.

След като разглеждането на решението за спиране на строежа в парк "Бедечка" в Стара Загора беше отхвърлено в зала, днес ГЕРБ намериха процедурна хватка, с която да спрат предложението ми Законът за старите столици да бъде гледан в пленарна зала, коментира Делчев.

С отказа да се разгледа изцяло новият закон за старите столици, чиято основна цел е съхраняването на историята и запазване на паметниците на българската държава - историческите столици Плиска, Велики Преслав, Велико Търново и Видин, ГЕРБ доказаха, че за тях не е важен дневният ред, зададен от избирателите, а само след седмица ще се опитат да ги убеждават в обратното, добави Реформаторът.

Законът за старите столици е неотложен, тъй като градове като Плиска и Велики Преслав са далеч от величието, което трябва да излъчват първите български столици, а с отказа си за разглеждането на законопроекта, ГЕРБ обричат тези градове на разруха, категоричен бе Делчев и поясни, че законът предвижда тези градове да бъдат приоритет за обществени политики и създаването на фонд за целевото им финансиране.  

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре