Колкото по-скоро са изборите, толкова по-добре. В този смисъл 26 март е по-добрата дата, според нас. Намираме се в политическа криза и тя трябва да намери решение по-бързо. Това коментира пред журналисти в Парламента секретарят на Парламентарната група на Реформаторския блок Димитър Делчев.

Той подчерта, че именно с цел за по-добра приемственост и гарантиране на стабилност РБ е призовал за свикване на КСНС. Считаме, че е добре да се даде информация от сегашния премиер и лидери на политически групи и сили на новия екип, каза той.

Надявам се след тези избори да се сформира стабилно дясно-центристко правителство с Реформаторския блок, така че в следващите четири години България да върви отново по пътя на стабилността и реформите, добави Делчев.

По думите му, Блокът ще продължи и в следващия парламент усилията си в ключовите сфери като съдебна реформа, антикорупция, увеличаване доходите на хората и подобряване икономическите показатели на страната, ангажиментите към модернизирането на армията, реформите в здравеопазването и образованието.

Делчев напомни, че служебният кабинет има за основна задача да организира честни избори и да въведе 12 хиляди машини за гласуване във всяка секция още за предсрочните избори. Преходният период за въвеждането им изтече през 2016 година, според последните промени в Изборния кодекс, добави още Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре