Атаките срещу РБ са целенасочени, но не ни плашат, казва доц. Шишков и подчертава, че РБ е изпълнил 60 % от програмата си за управление, макар и за половин мандат

Има опити за съсипване на обединението и на РБ, атаките срещу Блока са целенасочени, но не ни плашат. Ние знаем, че нито всички хора в ГЕРБ, нито пък БСП искат да има силна Десница, каза пред „България он ер” народният представител от Реформаторския блок доц. д-р Димитър Шишков.

Той добави, че и в разследванията срещу министри на РБ прозира тенденция да се атакува Блокът, каквато не се демонстрира спрямо други партии. Никой не иска да има силна дясна формация в лицето на РБ - тя разваля плановете на задкулисните играчи, категоричен бе Реформаторът. Той добави, че политическото поведение на РБ никога не е определяно от вождизъм, а от приоритетите на РБ. Показахме, че тези, които останахме да се борим за Блока и не избягахме от отговорност, успяхме да изпълним 60% от заложените в програмата ни мерки, каза още народният представител.

Той е категоричен, че в следващия парламент Реформаторите ще бъдат част от дясно-центристко мнозинство и ще продължат реформите. Няма друг път освен единство в семейството на ЕНП и решително противопоставяне на БСП, каза още доц. д-р Шишков.

РБ трябва да обединява, а не да се фрагментира Дясното, отговори той на въпрос за роенето на проекти. Радан Кънев първо трябва да се извини за думите си по адрес на РБ, преди да води разговори с нас, категоричен бе Шишков. Ние приемаме колегите от ДСБ, а не Радан Кънев, уточни още Шишков.

Попитан какво налага идеята на РБ за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност, Шишков отговори, че международната обстановка и миграционният натиск, зимната обстановка и сметките за тока, битовата престъпност и предаването на властта от сегашното правителство на служебно, както и подготовката на предсрочните избори, изискват да се гарантира стабилността в страната и политическият консенсус.

Той подчерта тезата си, че подаването на оставката е било политическа грешка, която отваря пътя на апетитите на БСП за връщане в управлението. На въпрос дали новият президент ще се влияе от БСП, д-р Шишков заяви, че дългата ръка на Левицата никога не е напускала политиката и БСП няма да се откаже лесно от властта, но очаква президентът да се еманципира и да е президент на всички граждани, както е обещал.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре