Националният съвет на Движение "България на гражданите" даде мандат на лидера Меглена Кунева да подпише коалиционното споразумение с партиите от Реформаторския блок за общо явяване на предсрочните парламентарни избори. Форумът постави висока оценка на участието на ДБГ в изпълнителната и законодателната власт. Въпреки по-късия мандат от 2 години, като успешно беше оценено изпълнението на предизборната програма на Блока в секторите, за които отговаряше - образование, здравеопазване, икономика и отбрана.

Реформаторският блок очаква подкрепата на 6 процента от гласуващите на извънредните парламентарни избори, каза Найден Зеленогорски от Движение "България на гражданите" след Националния съвет на партията. Председателят на предизборния щаб на реформаторите Зеленогорски призова мостовете с ДСБ и Гражданския съвет да не се разрушават.

Фрагментирането е едно голямо изпитание пред хората, които гласуват вдясно. Да оставим мостовете помежду си, защото утре може да се наложи да минем по тях, посочи Зеленогорски.

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева определи приоритетите и подчерта, че трябва да се работи за това България да бъде управлявана отново с дясноцентристка визия:

Ние говорихме за програмата на Реформаторския блок, за перспективите в посока на неговото разширяване и да убедим българите, че това, което ние предлагаме, ще доведе до това повече хора да живеят по-добре.

Конгресът на Реформаторския блок ще се проведе следващата събота.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре