Съюзният конгрес на 28 януари ще покаже силата на РБ, заяви председателят на Предизборния щаб на ДБГ

Радев встъпва в длъжност в сложно време на правителствена криза, мигрантски натиск, тежка зима и поема цялата отговорност на властта в следващите 2 месеца, затова от РБ настояваме да свика КСНС още идната седмица, за да гарантира сигурността на гражданите и приемственост между правителствата.

Това каза пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок.

От първата реч на новоизбрания президент пред Народното събрание очаквахме дата на изборите, визия за управлението на следващия служебен кабинет, каза Делчев. На изборите след 2 месеца във всяка секция в България трябва да има машина за гласуване и това се знае от много време, но процедурата не е започнала. Притеснени сме от това дали няма да бъде нарушен законът и очаквах да чуя решение от Радев, добави депутатът. Не чух и категоричен отговор за евроатлантическата насоченост, тъй като в последните 2 месеца и БСП, и Радев отправяха послания за признаване на референдума в Крим, което е притеснително, каза още той.

Радев трябва да бъде обединител на нацията и да дава решения, трябва да заяви ясно, че ще защитава евроатлантическата насоченост на България, борбата с корупцията и съдебната реформа, за да получи кредит на доверие от РБ, според Делчев.

Вчера Националният съвет на „Движение България на гражданите“ даде висока оценка за участието на РБ в управлението. Нашите министри постигнаха голяма част от нещата в предизборната ни програма. Направиха се неща, които се отлагаха през последните 25 години. Започнаха се важни реформи и съдебната система, и в здравеопазването, и в образованието, в икономиката и модернизирането на армията. Отчитаме като голяма грешка неприемането на антикорупционния закон на второ четене, добави той.

Следващата събота, 28 януари, ще има съюзен конгрес на РБ, за който ще мобилизираме стотици наши членове и ще покажем, че Реформаторският блок е силен и с присъствието си в следващия парламет може да се направи силно дясноцентристко управление, което да работи за по-добри решения за хората, за развитието и реформите в основните сектори, категоричен бе Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре