Плевнелиев беше добър президент, заяви съпредседателят на ПГ на РБ

Днешната реч беше по-скоро аналитична, отколкото реч на стратегически приоритети. Прозвуча ми повече като изказване на Левицата, не на реч на президент, който иска да обедини нацията. Хората очакваха да даде перспектива за дата на изборите, служебен кабинет, премиер, приоритети.

Това коментира пред медии в Народното събрание съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. 

Сега разбирам, че основно беше да се критикува Реформаторският блок и неговите министри, но не това е най-важното. По-важно е да се дадат стратегическите приоритети и да не се занимаваме с неща, които са обект на предизборна кампания, каза още Зеленогорски.

Искаше ни се да чуем кога ще са изборите, кой ще е служебният премиер. Това са все важни неща, защото след седмица вече няма да има парламент, а само служебен кабинет и президент, добави той.

Не сме чули всички отговори и по отношение на бежанския поток, националната сигурност, битовата престъпност, затова предлагаме да се свика КСНС още в рамките на този парламент, за да има приемственост между бъдещия и настоящия министър-председател и да се осигури сигурността на гражданите, каза Зеленогорски.

По-важно от сигурността на хората няма. Радев и неговото служебно правителство ще попаднат в средата на тежка зима при проблеми с пътищата, сметките за тока, бежанци и всички политически сили трябва да взаимодействат, а подобна платформа може да бъде КСНС. Все пак говорим за 100 дни, които ще се опират само на един човек и цялата отговорност ще е на президента, политиците мислят за избори, а проблемите съществуват и трябва да бъдат решавани, коментира Зеленогорски. 

В България трябва да има спокойствие, да гарантираме стабилност и сигурност и в социалната сфера, и в противодействието на битовата престъпност, категоричен бе Зеленогорски. Настоящото правителство имаше идеи за борбата с битовата престъпност като изпращането на повече полицаи в селата и трябва да знаем дали служебното ще ги реализира, каза още той. 

Попитан за изречението на Радев, че работата на парламента ще продължи още една седмица, Зеленогорски отговори, че е прозвучало като заплаха, а държавният глава би трябвало да бъде умерен в изказванията си. Уважавам президентската институция и се надявам, че Радев ще бъде президент не само на левицата, а на нацията.

Зеленогорски подчерта, че Реформаторският блок цени високо работата на президента Плевнелиев и смята, че той е бил добър държавен глава. 

 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре