Нека напомня, че до края на работата на 43-то Народно събрание остават 4-5 пленарни дни. Ако ГЕРБ толкова искаха да се приемат промени в Изборния кодекс, да бяха организирали достатъчно дълъг публичен дебат, вместо да го внасят вчера. Защо подадоха оставка? Щеше да каже премиерът, че вотът на гражданите му е мил и да следвате процедурата, а не да пропилявате мандата. Това каза по време на заседанието на Правната комисия на Парламента Димитър Делчев, член на комисията, от Реформаторския блок.

Не се правете на защитници на народа, обърна се той към представителите на ГЕРБ. Какво стана с антикорупционния закон? Внесохте ли го за второ четене, както направихте с изборните правила? Това са двойни стандарти. Една година преди избори не се променят правилата и вие го знаете, категоричен бе Делчев.

Той добави, че при приемането на електронното гласуване миналата година е даден 6 години преходен период – до 2022 година, докато се въведе изцяло, а сега ГЕРБ искат да променят цялата избирателна система за 5 дни.

Правната комисия отхвърли дневния ред на заседанието, на което трябваше да се разгледат промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре