Плоският данък трябва да се запази, за да има предвидимост за бизнеса. РБ категорично ще се бори за това. Трябва да се върви към по-ниски прагове на облагане, занижаване на ДДС, повече конкуренция и частна инициатива, а не както иска БСП - да сме равни в нямането, да раздаваме пари, които нямаме, и да вдигаме данъците като краен ефект от левия популизъм, каза в ефира на „България он ер” най-младият народен представител от РБ („Движение България на гражданите”) Антони Тренчев.

На въпрос за бъдещето на РБ, той отговори, че на 28 януари е първият съюзен конгрес, на който РБ ще препотвърди формулата и ще мобилизира структурите си в страната, ще задвижи процедурите по индивидуално, групово и гражданско членство в РБ. Блокът има коалиционно споразумение, независимо че ДСБ напусна. Ръководството им така реши, не самите хора вътре в партията. Вътре в РБ има повече пресечни точки от разделителни линии, категоричен бе Тренчев и добави, че РБ продължава напред и в следващия парламент ще бъде силен фактор.

На въпрос за ГЕРБ, той отговори, че те са членове на ЕНП, както и партиите от РБ, но, по думите му, понякога ГЕРБ тежко олевяват и е трудно да бъдат различени от идеите на БСП. От друга страна, на БСП, като им замирише на власт, изпадат в типичния си ляв популизъм, каквато е новата им идея за бум в раждаемостта, както и да обявяват жилищни кредити за млади двойки, които нямало да плащат лихви по кредитите си. Това означава държавата ли да ги плати и държавата ли да влиза в дългове? От кого ще вземат – от учителите, лекарите, от санирането ли? Това са фантасмагории, демагогия и няма да мине номерът на БСП, посочи още Тренчев и не изключи нови протести против левия популизъм.

Той отрече предизборна коалиция на РБ с ГЕРБ да е възможна, поради разминаванията между двете формации. Попитан за новата формация на Христо Иванов, той отговори, че посланието „няма ляво, няма дясно” дава знак, че се определят не като дясна партия, а като ляво-либерален модел.

Тренчев постави оценка много добър 4,50 на работата на РБ в управлението. РБ постигна промени в Конституцията, които не са правени от 20 години, постигнахме засилена роля на Инспектората на ВСС, раздели се ВСС на колегии, въведе се явното гласуване. Пръстовият отпечатък намали  източването на Касата в здравеопазването, в образованието се провежда голяма структуроопределяща реформа, за първи път от 20 години също. Показахме воля за модернизиране на армията, икономическият ръст на страната е втори в Европа, изброи Тренчев. По думите му, електронното гласуване е един от най-добрите резултати от участието на РБ в управлението и ефектите от него ще се виждат тепърва.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре