Реформаторският блок ще се яви единен на следващите избори. Това ще бъдат петите поред избори, на които ще бъдем заедно. 

Това написа във фейсбук Димитър Делчев, народен представител от Реформаторския блок, като постави сред целите си за 2017 година продължаването и ускоряването на реформите в ключови сектори като съдебна система, образование, здравеопазване и подобряване на икономическата среда за малкия и средния бизнес чрез намаляване на административните тежести и лицензионните режими.

В работата си като народен представител през 2016 година Делчев е направил приемни в 18 от общините в София област, както и приемни в Благоевградска и Кюстендилска област. С колеги от Драгоман и Сливница организирахме кръгла маса за ограничаването на произшествията по пътя Калотина – София по време на голямото пътуване на турските гастарбайтери, които всяка година причиняват редица катастрофи и част от предложените мерки бяха възприети под една или друга форма с промените в Закона за движение по пътищата, пише още Делчев.

Депутатът има зададени 14 въпроса в рамките на парламентарния контрол, които са провокирани от срещите му с граждани. Делчев има внесени 14 законопроекта за изменение и допълнение на различни закони и изцяло нов законопроект за Старите столици, който предвижда защита от страната на държавата на населените места, които са били столици на България – Плиска, Велики Преслав, Велико Търново, Видин. В дейността му като народен представител през 2016 година има внесени и 21 предложения за изменения между четенията.

Реформаторският блок се яви единен на президентските избори и получи добър резултат, и през 2017 година отново ще бъдем единни на изборите. Започнахме писането на програмата на Блока за следващите месеци, в чиято основа са бързото завършване на реформите, заявява Делчев.

Според думите му, в началото на следващата година предстои да се направи голяма среща на Реформаторския блок. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре