" Движение България на гражданите" обяви старт на кампанията си за местните избори в София. От партията изграждат предизборен щаб и стратегия за София.

На събитие на софийските структури на Движението бяха обсъдени част от проблемите на столицата, които се задълбочават в управлението на ГЕРБ.

Найден Зеленогорски припомни, че ДБГ има силно присъствие в управлението на общините. Около половин милион българи живеят в общини и райони, управлявани от кметове или общински съветници, които са свързани с партията - сред които Плевен, Добрич, Монтана, район Оборище в София, Априлци и други. ДБГ има около 140 общински съветници в цялата страна, добави той.

Целта ни на следващите местни избори е не просто да затвърдим присъствието си в местната власт, но и да го увеличим. Ще се противопоставим на феодалния модел на управление, категоричен е председателят на партията Димитър Делчев.

Според Филип Симеонов, общински председател на район Изгрев, с постоянните изменения на общия устройствен план на София, създава множество проблеми. София се гради без визия, презастроява се, а все още на много места няма канализация. Това е недопустимо, заяви той.

Областният председател на 25 МИР Пеню Пенев заяви, че с обособяването и разширяването на „сини и зелени зони“ печели само Центърът за градска мобилност, но не и гражданите. Има технология, която не струва много пари, но осигурява възможност за паркиране на повече автомобили и ще облекчи ситуацията, коментира той.

Виолета Донева, член на ИС на ДБГ, беше категорична, че Столична община трябва да поеме отговорност за случващото се на Витоша, защото се губи ценен ресурс за развитие на туризма около София.

Денислав Генчев, областен координатор на 24 МИР, беше категоричен, че не се работи за по-добра градска среда извън големите проекти на общината и даде пример с множество спортни площадки в града, които са занемарени, децата няма къде да спортуват и управата на столицата не се интересува.

Антоанета Георгиева, председател на столичния район Студентски, постави акцент върху използването на ресурсите на библиотеките. Според нея трябва да де наблегне на електронизацията - създаване на каталози, онлайн издаване на карти, заявки за книги.

Кольо Колев, общински председател на район Надежда, отбеляза, че в последните години не се забелязва положителна промяна.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре