Няма 100 заявления - това е фалшива новина, част от задкулисна атака

Във връзка с тиражираните на неотговарящи на истината твърдения за "100 заявления" за напускане на ДБГ подчертаваме, че това е фалшива новина, опорна точка и част от предврително планиран натиск.

Съгласно устава и законодателството ДБГ спазва стриктно правилото при постъпване на заявления да се проверява тяхната истинност. За случаи или дори само при съмнения за отклонение от законодателството, ДБГ незабавно и без никакви компромиси винаги и предприемало законоустановените действия.

 

От началото на годината в ДБГ са постъпили нови заявления за членство в партията от организациите ни в областите Кърджали, Благоевград, Враца, Сливен, София област. Присъединяващите се нови членове са предимно млади хора, професионалисти, студенти, хора от малкия и среден бизнес, за доверието на които ние се борим само с честни средства.

ДБГ започва кампания за негативните последици от евентуално въвеждане на чистия мажоритарен вот в два тура, което ГЕРБ отстоява, и в защита на интересите на гражданите, които гласуваха против или не подкрепиха с участие референдума. За нас убеждаването на обществото за опасностите е голямата политическа задача.

Отговаряйки на тревогата на структурите ни в страна за политически и задкулисни интереси, които стоят зад внушението за напускащи членове, ръководството на ДБГ подчертава, че натискът е знак, че политическите цели на ДБГ не съвпадат с целите на статуквото.

Въпреки атаките, партията продължава уверено курса си против чистата мажоритарна система с гласуване в два тура, за приемане на антикорупционен закон, за продължаване на съдебната реформа без имитации, за повишаване сигурността и доходите на гражданите, за обещаното увеличение на заплатитена учителите и считаме за легитимни само тези цели. Какъвто и натиск да се упражнява и през каквито и да е инструменти, ДБГ няма да отстъпи.

Изпълнителният съвет и председателят в оставка Меглена Кунева благодарят лично за подкрепата на структурите и членовете на партията. Високо ценим придържането към ценностите на ДБГ, въпреки натиска, на който партията е подложена. Той е по-слаб от принципите ни и консолидира още повече усилията ни.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре