Уважаеми колеги, съмишленици и приятели,

Остават точно 72 часа до крайните резултати на предстоящите в неделя парламентарни избори. Това са 72 часа, в които всеки от нас трябва да работи при пълна мобилизация за общия успех.

Коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“ е с огромни шансове да преодолее 4 %-ната бариера и да бъде единственият представител на автентично десните хора в следващия парламент. Показват го всички социологически проучвания. Но това не бива да ни успокоява, а напротив, да ни мотивира за по-голям скок. За да постигнем целта, не трябва да щадим усилия до последната минута и трябва да убедим максимално широк кръг хора да дадат гласа си за нашата коалиция.

Всички вие сте с богат опит в правенето на избори. Имали сме трудни моменти, но неведнъж сме и печелили заедно. Знаете колко боли загубата и колко мотивира победата. Сигурна съм, че съзнавате важността на точно тези избори. Те са решаващи не просто за бъдещето на нашия съюз, но и за бъдещето на страната ни. България има нужда от нормални, интелигентни и можещи хора като нас. От хора, които знаят какво трябва да се направи, но също така са наясно и как да се случват правилните неща. От хора с визия и принципи, но и достатъчно прагматични и конструктивни. От хора, които предпочитат да работят, вместо да мърморят. От хора, които са доказали, че могат да бъдат коректен партньор, но и ценен коректив.

Едва ли има нужда да Ви убеждавам повече защо е важно да сме част от следващия парламент. Но ми се иска да ви вдъхна кураж и оптимизъм и да ви призова да поканите роднини, приятели и познати да подкрепят нашите кандидати. А те, както знаете, си струва да бъдат подкрепени. Говорете с вашите близки и приятели в страната, но и с тези, които живеят и работят в чужбина. Техният глас също помага.

Говорете с хората. Убедете ги. Накарайте ги да гласуват. Накарайте ги да подкрепят коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“ с номер 21 в бюлетината. Обяснете им, че техният глас може да бъде загубен, ако е даден за партия, която няма да успее да преодолее бариерата. Това е най-силният ни аргумент в момента.

Ако всеки от нас убеди поне 21 души, ще успеем. Искайте повече. Работете за повече. Само с представителство в следващия парламент имаме шанс да запазим постигнатото, да продължим започнато и да предложим нови добри решения за страната ни. Ние не обещаваме илюзии, ние обещаваме работа и резултати.

Живеем във време на фалшиви новини и манипулации. Срещу нас не спират да работят нито нашите политически опоненти, нито довчерашните ни партньори. Те не го правят с аргументи, а с лични нападки и нечестни игри. Нека това не ви обезкуражава, а ви мотивира допълнително. Нека покажем, че Реформаторският блок днес е солидната платформа за обединение на десните хора и за развитие на България. Когато през 2012 г. създадохме ДБГ, ние вярвахме, че нормалността, спокойствието и разумът са важни в политиката. В името на развитието на нашата идея се събрахме с другите партии в РБ и устояхме на удари на опоненти и хора отвътре. Днес отново сме в битка. ДБГ сме разумни, лоялни, честни хора. За нас има място и от нас има нужда в българската политика.

Нека да работим убедено за успех на изборите и да покажем, че „Реформаторски блок - Глас Народен“ е разумният избор.

Вярвам във Вас! Вярвам в ДБГ! Вярвам в РБ!

Вярвам, че с общи усилия ще постигнем сигурен успех!

С огромно уважение към всеки един от Вас,

Меглена Кунева

Председател на "Движение България на гражданите"

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре