Обръщение на лидера на ДБГ Меглена Кунева във връзка с решението й да не се кандидатира за народен представител

Уважаеми колеги,

Драги приятели и съмишленици,

Благодаря за всички номинации за народен представител, които получих от членовете на ДБГ от цялата страна. Приемам ги като признание не само за мен, но и за работата на всички мои колеги от националните органи на партията.

Днес споделих с моите колеги от Изпълнителния съвет на ДБГ едно решение, което от известно време обмислям. Получих тяхното разбиране и подкрепа, за което им благодаря.

Бих искала да го обявя и публично, защото смятам, че го дължа на всички Вас, които и в момента работите без да щадите усилия за доброто представяне на РБ.

Реших да не участвам като кандидат за народен представител на предстоящите парламентарни избори.

Повече от 15 г. жизненият ми път е свързан с политиката. Винаги съм работила почтено и открито и винаги съм била водена от идеята да направя най-доброто за страната си. През това време изнесох много битки, понесох много отговорности, но нито за минута не съжалявам за тези години.

Днес имам нова задача – да дам път и да подкрепя млади политици със силна мотивация и желание да променят България. Такива политици в РБ има немалко и аз се радвам, че голяма част от тях са мои колеги от ДБГ. Това са млади хора, доказани лидери, вече с опит в политиката, които притежават две мното ценни качества – работоспособност и високо чувство за отговорност.

Оставам в политиката, давам шанс на млади и компетентни хора. Няма да спра да следя и живея с двете най-важни за мен теми: Европейският съюз и Образованието. Признавам, че те се конкурират в моето сърце.

Вярвам, че едно от най-важните и вълнуващи неща, които предстоят на страната ни, е Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. Започвам цикъл от лекции, посветени на Българското председателство в училищата и университетите в цялата страна. Убедена съм, че младите хора на България, младите хора на Европа няма да загубят вяра в европейската идея. Ще настоявам едно от първите неща, които Народното събрание ще направи, да бъде нарочен акт, с който политическите сили се съгласяват Председателството да не се превръща в тема за политическо противопоставяне и конюнктурни битки. Нормалният политически климат е важно условие за успеха на нашето Председателство.

Драги приятели,

Искам да Ви уверя, че ще продължа със същата енергия да работя за България и да подкрепям колегите от РБ в нашите общи усилия за нейната модернизация. Убедена съм, че РБ е разумният избор за развитие на България.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре