Още сега да се вземе решение за дата за предсрочни избори

Борисов плаща за оставането си на власт на БСП и през Главчев, и през зависмост на България от Русия. Крайната цена на сделката между ГЕРБ и БСП е АЕЦ „Белене“ и то построена от Росатом.

 

ГЕРБ е в ефективна коалиция с БСП, за която българските данъкоплатци ще дадат още 10 млрд. лева, почти 1/3 от годишния бюджет на България. Заради поведението на ГЕРБ в Европа с право ще ни наричат Троянския кон на Путин.

Категорично заявяваме, че построяването на АЕЦ „Белене“ ще нанесе финансови щети по-големи от КТБ и е риск за националната сигурност на България, не само защото ще ни постави в зависимост от Русия, а и защото сеизмичността на региона е доказано висока.

ГЕРБ спечелиха избори заявявайки, че няма да строят Белене, но очевидно тлъсти комисионни могат да променят всяка тяхна позиция. Колко струва националния суверенитет на България? Знае ли Борисов, че докато се упражнява на дипломация в Европа, министрите му търгуват с Русия и вътре в сделката ли е?

Необходимо е веднага да се вземе решение за датата на предсрочни парламентарни избори. Недопустимо е, че след седмици България ще бъде председател на Съвета на Европейския съюз, а мечтаната посока на правителството вече е Изток.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре