Ние, делегатите на Първия конгрес на Реформаторския блок,

Водени от убеждението, че само единна Десница може да постигне политическите очаквания на десните избиратели, потвърждаваме участието си в РБ като доказана във времето платформа за обединение на десните хора в България.

Ние, членовете на РБ, се ангажираме да работим за утвърждаване на съвременните консервативни ценности в българската политика:

1. За силна държава, гарантираща равнопоставеност на собствеността, в секторите, формиращи публичната среда за живот на хората:

- сигурност;

- образование;

- култура;

- здравеопазване;

- инфраструктура;

- върховенство на закона.

2. За отстояване на свободата и индивидуалните човешки права чрез:

- защита на собствеността;

- защита на предприемачеството;

- защита на конкуренцията;

- защита на свободния човек от административен произвол.

3. За изграждане на модерен патриотичен идеал, основан на разбирането за отстояването на българската гражданска национална идентичност и националните цели и задължителното им включване в общите политики на съюзи и общности, в които България участва.

4. Противопоставяме се на социално-либералните заблуди на прехода. Не приемаме, че едно общество може да постигне устойчивост и напредък, когато:

- едни граждани имат само права, а други – само задължения;

- бизнес-интересът винаги надделява над обществения интерес;

- отстояването на групови права не е в унисон с общите ценности на националната държава;

- социалното подпомагане е модел на живот, а не временна помощ в кризисен момент;

- протестът за справедливост е обречен да отговаря на въпроса КОЙ, а не на въпроса ЗАЩО, поради липса на ясни и валидни за всички правила, наложени от ефективна държава.

Реформаторският блок ще продължи да бъде гарант за ефективното и пълноценно членство на България в ЕС и НАТО като ефективни механизми за гарантиране на националния интерес.

Реформаторският блок ще продължи да е отворен за сътрудничество с всички организации, които споделят дясно-центристки ценности и желаят да работят за силна държава на свободни хора.

Изразяваме положителна оценка за участието на РБ в управлението на България в периода 2014 – 2016 г. и за степента на изпълнение на програмата за управление на мнозинството в 43-то Народно събрание.

Даваме мандат на ръководните органи на Блока в 44-то Народно събрание да работят за формиране на дясно-центристка управленска коалиция с приоритетни партньори партиите членове на семейството на ЕНП.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре