От "Движение България на гражданите" винаги сме били за единство вдясно. Ние говори и за равнопоставеност, говорим за това, че между членовете трябва да има диалог, а не свободни движения от определени личности, които се отъждестяват като РБ, говорят от името на РБ, но за съжаление не са провели елементарните разговори, които са изискване на благоприличие и възпитание с членовете на РБ, коментира пред БНР проф. д-р Димитър Шишков, член на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите". 

 

Не може да се правят самосиндикални срещи и предложения, преди да е взето общо решение, дали въобще ще се срещаме с някой от властта, особено при решението на РБ да е опозиция на управлението. Аз разбирам симпатиите на д-р Москов и г-н Лукарски, все пак те бяха истински във властта. Думата истински е в целия и смисъл. През цялото време се чуват хвалби към ГЕРБ.

Ние сме отделна политическа сила, ние желаем и виждаме по друг начин, как трябва да се управлява. Тава е причината, докато няма диалог и единодействие, да замразим членството, което не означава напускане на РБ засега, коментира той. 

Идеята не е постоянно да има нови избори, да има постоянна нестабилност в държавата, а да разговаряме с повече политически сили, да стигнем до ясни изводи: Как трябва да се управлява държава в демократичен стил? В момента живеем във феодална държава. Въобще не трябва да се прави сравнение между нас, патриотите и "Воля". Първо от интелектуалното равнище, което имаме ние, второ е виждането ни за демократичния стил за управление на държавата, трето, ние никога не си свалихме гащите пред ГЕРБ, бяхме коректор на тяхното управление. Затова не ни поискаха, затова се стигна до нови избори, затова по-леко се управлява със сегашните партньори, отколкото с нас, каза проф. Шишков.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре