Решението на Националния съвет на „Движение България на гражданите“ за замразяване на членството в Реформаторски блок беше взето единодушно. В рамките на този 1 месец ще направим допитване до структурите си и ще изчакаме да видим дали останалите партии от РБ ще ни подкрепят. Националният съвет на ДБГ ще се събере след 1 месец, за да вземе окончателно решение дали излизаме от Блока.

 

Това каза пред радио Кърджали Стоян Георгиев, общински съветник и областен координатор на „Движение България на гражданите“ в Кърджалийско.

България има нужда от демократична обност, която да се противопостави на корупционното управление, и именно в този дух е желанието ни за опозиционност на РБ, каза Георгиев.

Има опити на част от членовете на РБ да защитават грешни решения на правителството без това да е обсъдено в коалицията, както и липсва политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на лошия модел на управление на общините, коментира част от причините за замразяване на членството Георгиев.

Ако след един месец не получим подкрепа за нашите искания най-логичното е да напуснем и да бъдем самостоятелна политическа партия. Дали ще влизаме в други коалиции е рано да се каже, добави Георгиев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре