Това правителство няма ясна политика. Бяха спрени реформите, липсва ангажираност по отношение на развитието на регионите, секторът за сигурност е фалирал. В този момент България се нуждае от силно дясноцентристко обединение, което да бъде алтернатива на управлението и беззъбата опозиция. 


Това заяви заместник-председателят Найден Зеленогорски пред в-к 100 Вести в Габрово. Зеленогорски и Виолета Донева, член на Изпълнителния съвет на ДБГ посетиха областния център за среща със структурите на ДБГ от региона във вторник.

Реформите няма как да станат при това управление. Правителството взема популистки решения и това задълбочава проблемите на страната без да решава нито един от тях, каза Зеленогорски. А България постига икономически растеж, който е въпреки правителството, не благодарение на него.

В миналото НС по настояване на ДБГ приехме промени в Изборния кодекс за задължително машинно и дистанционно електронно гласуване, но това не се случва, защото би означавало честни избори. Очевидно не това е желанието на мнозинството в НС. Подобна е съдбата и на останалите реформи, които биха довели до промяна на статуквото, затова от ДБГ поискахме оставката на това правителство, добави той.

ГЕРБ направиха Министерство на туризма, но туризмът се развива спорадично, без план за устойчиво развитие. В по-голямата част от ски курортите, се наблюдават монополи, на морето също, както и при минералните извори. Липсата на обща стратегия на туризма, не разгръща възможностите на природата и историята, която има страната. Габровски регион предлага изключителни възможности, които именно поради липса на стратегия, не са развити, коментира Донева.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре