Добре е мнозинството общински съветници да не пренебрегват силата на улицата

13 340 души са положили своя подпис в подкрепата на искането за отпадане на ”Зелената зона” през почивните дни в Морската градина, съобщи на извънредна пресконференция общинският съветник и общински председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков, който бе инициатор на подписката.

 

Количеството на подписалите се хора е много по-голямо от мнозинството в Общинския съвет. Това е пряката демокрация, тя е барометър на общественото мнение, което на практика обезценява мнението на една шепа хора, седнали зад банките в местния парламент, заяви Табаков.

Той сподели, че с подписката е бил разбит митът за искане на „Зелена зона” от живущите в к-с „Лазур”, а много от хората изобщо не са знаели за решението на мнозинството от декември 2017 г.

Прекъснат е диалогът с гражданите. Има дефицит на млади хора в работоспособна възраст. Голяма част от бизнеса в града е слаб и зависим – няма потребление, няма реални приходи. Добре е мнозинството общински съветници да не пренебрегват силата на улицата и общественото мнение, защото то „говори” и има какво да им каже. Напоследък поставя много наболели въпроси. Работата на местните парламентаристи не се изчерпва само с изказвания от трибуната, както си мислят някои, посочи още Живко Табаков.

Табаков прикани на утрешната сесия, когато ще се разглежда предложението за частично отпадане на зоната, общинските съветници да послушат гласа на обществеността и да не оправдават въвеждането на „Зелената зона” с измислени аргументи.

Подписката срещу „Зелената зона” през почивните дни започна на 29 март и продължи до 22 април. От „Движение България на гражданите” се обявиха за свободен достъп до плажа, равнопоставеност на бизнеса, изграждане на повече паркинги и развитие на туризма.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре