Целта на ДБГ е да стабилизираме нашите структури по места и да наблегнем върху марката ДБГ. Изчистване на старото феодализирано управление по места, преструктуриране и търсене на нови партньорства са сред основните задачи на партията след напускането на Реформаторския блок.

Това заяви Даниела Русева, областен координатор на „Движение България на гражданите“ в Шумен и общински съветник, в интервю за „Коментарът“ на шуменската телевизия.

От ДБГ търсим обединение чрез взаимно уважение не само с партии, но най-вече с гражданите. Хората имат нужда от силна дясна коалиция. Желанието ни е да бъдем обединени и такова ще бъде поведението ни в бъдеще. ДБГ винаги е била за диалога, добави още Русева.

Причината ДБГ на напусна Реформаторския блок бяха действията на нашите партньори Москов и Лукарски, които без наше съгласие, отидоха при вице-премиерът Валери Симеонов за да се споразумяват с него публично по един законопроект, който беше изцяло в услуга на управляващите от ГЕРБ. Ние не бихме търпели такива действия зад гърба ни. Считаме, че това управление води до феодализация не само по отношение на страната, и по отношение на местните структури, коментира Даниела Русева.

След нашето решение започна катализиране на решенията на останалите парии в дясно. Заявката ни за замразяваме на членството в Блока провокира други действия като новият съюз „Демократична България“, за когото се водеха преговори още година по-рано, добави още тя.

В последно време са поставени на карта основните ценности на България, а именно евроатлантическите. Ние трябва да вземем западните ценности и да ги приложим при нас. Да направим една същинска правова държава, категорична е Русева.

На въпрос за евентуални предсрочни избори, Русева отговори, че България се тресе от скандал в скандал всеки ден. Ако това се беше случило преди 15 години, едвали управяващите щяха да останат на власт. Просто общественият натиск беше много по-силен тогава. Считам, че след председателството може да има предсрочни избори, коментира тя.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре