Общинските организации на ПП "Движение България на гражданите" - София изразяваме притеснението си относно случващото се със служители и членове на ръководстватя на районните администрации на Столична община.

Корупционният скандал в район "Подуяне" и арестуваният юрискосулт е пореден и буди съмнения, че не е изолиран случай.

Районът се управлява непрозрачно и не изцяло в интерес на гражданите в продължение на години. Настоящото ръководство на районната администрация е част от модела на управление на Столицата повече от 20 години, а „Видимите резултати” са повече от притеснителни.

Ние от ДБГ София считаме за абсурдна изненадата на кмета на г-жа Ева Митова по повод ареста на главния юрисконсулт.

Кметът трябва да носи политическа отговорност за действията на своя екип и дългогодишните си служители, най-малкото заради неупражняване на контрол на действията им.

Още повече, г-жа Митова заяви, че е заварила главния юрисконсулт на района през 2011 г. Това категорично не отговаря на истината, защото първият мандат на г-жа Митова като кмет на район "Подияне" е през 2007 г.

Призоваваме компетентните органи да стигнат до истината и да дадат отговор на обществото дали подобни действия са обичайна практика в районната администрация на един от най-големите райони на София, с население над 90 хил. жители.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре