По покана на областния лидер на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров и общинския лидер на ГЕРБ Стара Загора и председател на Общински съвет Емил Христов вчера бе организирана среща с представителите на РБ.

На срещата ГЕРБ отправи искане за подкрепа от Реформаторския блок в Стара Загора за втория тур на президентските избори. Във формàта присъстваха всички лидери на партиите от Блока и Димитър Танев, депутат от Реформаторския блок. За резултатите от срещата днес на пресконференция информира председателят на предизборния щаб на Реформаторите и областен лидер на "Движение България на гражданите" Калоян Петров.

Той беше категоричен, че в избора дясно-ляво РБ ще подкрепи синия кандидат, но подкрепата минава през ангажимент за нова коалиционна политика в Стара Загора и участие на Реформаторите в решаването на проблемите на общината.

Така, каза Петров, ще дадем представителнсот в политическите решения на нашите симпатизанти и ще мотивираме десния избирател за повече активност. В този смисъл подкрепата ни не е безрезервна, различия с ГЕРБ имаме, но нямаме съмнения, че изборът на десни партии като нашите в РБ, е десен.

Той сподели, че се очаква новото коалиционно споразумение между партиите от Реформаторския блок. Определи го като надежден проект и последните избори показват сериозна плътност на формàта. Петров коментира и предстоящия дебат Цачева – Радев като дебат за последни отговори и ангажименти за бъдещето на страната. Въпросите се съдържат в отворено писмо на Трайчо Трайков.

На журналистически въпрос за червеното минало и на двамата кандидати, лидерът на ДБГ беше кратък – Цачева беше искрена, а Радев очевидно пропуска няколко години от съзнателния си живот.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре