Аз съм член на Движение България на гражданите и към днешна дата продължавам да съм такъв. Позицията ми не се е променила през тази една година.Това заяви в ефира на радио Добруджа кметът на Добрич Йордан Йорданов. Не се водя от слухове. Не знам и не искам да знам кого обслужват тези слухове, заяви още Йорданов по повод слухове, които го свързват с ГЕРБ. Той припомни, че е избран на мажоритарен принцип, но издигнат от Реформаторския блок.

Като най-трудния момент за разбиране от него през първата година от своето управление Йорданов посочи финансовата корекция, наложена на общината заради проекта за депото край Стожер. Той сравни това с непредвидена сметка за бюджета на едно семейство. При това положение всички в семейството изпадат в ужас, коментира кметът. Наистина се надявам да оправим този голям проблем за града, защото ни предстоят воден цикъл и други проекти със съфинансиране от страна на общината. Защо парите на данъкоплатците трябва да отидат за плащане на нечии грешки. Това е най-трудното за разбиране, коментира кметът.

Той припомни и отказа на Общинския съвет да гласува допълнителни 320 хиляди лева за уличната мрежа. Това бяха пари, които отиват директно навън и ще се видят от хората. Имаше места, в които ремонти не бяха правени повече от 20 години. За съжаление 700 хиляди, които бяха предвидени за изкърпване, вече свършиха, отбеляза кметът. Той гарантира, че всичко, обещано от него, е заложено в различни програми и проекти и в даден етап ще се реализира. Йорданов обаче не пожела да постави оценка на своя екип за първата година от работата му.

Относно резултатите от вота вчера Йорданов каза следното: „Нещо много неочаквано се случи за голяма част от хората и много очаквано – за малка част от тях. Наистина към момента ситуацията е различна, каза още Йорданов. Той си обяснява високия резултат на Веселин Марешки в област Добрич с бизнеса му с аптеки и ниските цени на горивата на неговите обекти. Според Йорданов проектът на Марешки няма да е устойчив във времето и даде пример с Николай Бареков.

Източник: dobrudjabg.com

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре