Пълна прозрачност при приемането на бюджета на София и конкурса за нов главен архитект са сред приоритетите на съветнците от ДБГ, каза Марков

Не е справедливо над 170 граждани в София да са глобени за непочистени тротоари, а за глобени фирми, неизпълнили задълженията си по договорите, да няма информация. Това алармира общинският съветник от Реформаторския блок в София Стефан Марков, който постави въпроса към директора на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева и кмета на София Йорданка Фандъкова.

 

По думите му  почистването на снега и опесъчаването на улиците е незадоволително и Столична община дължи отговори на гражданите за предприетите мерки и наложените глоби.

Марков обърна внимание, че на фирмите се плаща, за да са в готовност за тези дейности още от месец октомври, а в 48-те часа с интензивни валежи в София, въпреки обявения жълт код, фирмите не са изпълнили задълженията си. Имаше десетки основни пътни артерии, тротоари, спирки на градския транспорт, които бяха почистени едва на третия ден или бяха оставени докато снегът се разтопи, коментира Марков.

Той каза, че ще поиска информация и от „Пирогов“ за постъпилите граждани в травматологията вследствие на инциденти на заледени и неопесъчени тротоари и подлези.

Като краткосрочни задачи на общинските съветници от ДБГ за следващите месеци Стефан Марков посочи приемането на бюджета на столицата и стартиране на конкурса за главен архитект, при които те ще бъдат особено взискателни.

Марков напомни, че е предложил на кмета и председателя на СОС още през декември да се направи второ обществено обсъждане за бюджета, за да се предоставят повече детайли на гражданите, както и да се публикува информация за конкурса за главен архитект на столицата.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре