В Деня на народните будители - 1 ноември, тържествено беше открит новият Факултет по фармация на Медицинския университет. Той е четвъртият в близо 45-годишната история на плевенската Алма Матер.

Сред официалните гости бяха кметът на Плевен Георг Спартански, заместник-кметът Стефан Милев, и бившият кмет на общината и настоящ Зам.-председател на ДБГ, Найден Зеленогорски.

По повод събитието беше отслужен водосвет от Плевенския митрополит Игнатий и свещеници от плевенски храмове.

Ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов показа на присъстващите модерната база на новия факултет. В момента тук се обучават над 130 студенти, преподават им 84 специалисти, от тях 33 хабилитирани лица - 11 професори и 22 доценти.

След церемонията по откриването на Факултета по фармация, по повод Деня на народните будители в зала „Амброаз Паре“ на ТЕЛЕЦ се проведе церемония по удостояване с плакети на преподаватели, израснали академично през изминалата една година чрез придобиване на нови академични степени и длъжности.

В началото, ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Славчо Томов представи с вълнуваща презентация изминатия път постигнатото през години в МУ-Плевен.

Той удостои с плакети на университета 28 преподаватели, израснали в академичното си развитие през годината.

Източник на извадката: www.dariknews.bg

MU Pleven 549379829760 n

MU Pleven 549379829760 n

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре