Приоритет през 2016 година ще бъде изграждането на водния цикъл и видеонаблюдение в Добрич, както и създаването на общинска полиция, предстои и усилена работа по програмата Региони в растеж. Това е рамката за следващите няколко месеца, заяви пред БНР Йордан Йорданов, кмет на град Добрич.

Относно усвояването на европейски фондове кметът на Добрич бе категоричен, че трябва да се залага само на проекти, които ще спомогнат за икономическия растеж на града.

Европейските фондове са важни, няма да пропуснем нито един и ще се опитаме да усвоим всички, които носят социален или икономически ефект, заяви Йорданов. Тези фондове трябва да подпомогнат нашето развитие след тяхното спиране, за целта трябва да има симбиоза между проектите, икономическото състояние и бизнеса, добави той.

За последните 2 месеца успяхме да премахнем голяма част от бюрократичните спънки и да привлечем двама инвеститори, които се надявам скоро да открият нови работни места в Добрич.

Изключително важно е да върнем доверието към институцията и с модел на електронна община, който ще реализираме. Това ще се случи, защото хората ще бъдат спокойни и ще знаят как се изразходват парите им, каза Йорданов.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре