Кметът Георг Спартански, откри в Плевен обекти, финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020г.”, на стойност близо 14 млн.лв.

Проектът е изпълнен, като част от одобрената инвестиционна програма на община Плевен и включва дейности по приоритет „Градска среда”. Инвестиционните дейности обхващат рехабилитация и реконстукция за обновяване на общо 30 обекта от обществените пространства за отдих, в това число:

 - Градска градина и водна каскада на площад „Възраждане”;

- Площад „Стефан Стамболов”;

- Пет детски и спортни площадки;

- Пет пешеходни мостове;

- 17 улици от градската мрежа.

Стефан Милев – заместник кмет на община Плевен, отговорен за дейностите с европейско финансиране, отбеляза че проектът е реализиран в рамките на две години и половина. Осъществена е основната цел,а именно постигане на устойчива и екологична градска среда, с подобрени качество на живот, нова социална среда и възможности за икономическо развитие.

Приключеният проект е поредното доказателство за ефективното, отговорно и смислено инвестиране на европейските средства и усилия, в полза на гражданите на Плевен. Заявката на местното управление, е че тези благоустройства ще продължат занапред.

Milev 1234

Pleven 1233

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре