Зелената зона трябва да бъде разширена, включително и на главните улици в Студенстски град, във Възраждане, Красно село и Оборище, заяви пред телевизия БИТ Стефан Марков, общински съветник от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

 

Градският транспорт трябва да стане приоритетен и да се спрат закъсненията, причинени от невъзможността на автобусите да се движат нормално по пътя, какъвто е случаят с главната улица в Студентски град, коментира Марков.

Според думите му трябва да бъдат вложени средства и усилия в изграждането на паркинги за автомобилите и да се подобри качеството на градския транспорт. Това ще свали хората от автомобилите и ще намали вредните емисии във въздуха, каза още той.

Марков заяви, че трябва да се обособят повече пешеходни зони и подобно на околовръстния път около София за колите, да се направи пешеходен ринг в центъра на София, както е в голяма част от столиците в Европа, които биват посещавани от туристи. Площад "Александър Невски" също трябва да попадне в пешеходната зона. Няма град, в който един от символите и площада около него да е паркинг, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре