Трябва Натура 2000 за градските паркове. За това призова Димитър Танев от "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок след рефередума за парк Бедечка в Стара Загора. 

Всички, които се застъпвахме за запазването на парка, заедно ще настояваме Народното събрание да приеме законодателни мерки за защита на зелените площи в градовете. Въпросът е национален, казус "Бедечка" има и в София - Южния парк, и във Варна - Морската градина и в почти всички областни градове, затова е необходимо национално решение.

 

Ето какво още коментира Танев: Каузата да Запазим Бедечка победи! Стара Загора води марша за по-зелена България!
Поздравявам всички отдадени на каузата да запазим Бедечка за всеотдайността и непреклоността при отстояването й! Преди година малцина вярвахме, че ще успеем! Спечелихме с ум и сърце! Не ни отказа нито съботажът в парламента, нито лицемерните позиции на местната власт, нито насилственият референдум с умишлено зададения незаконен и манипулативен въпрос!
Силата на гражданското общество победи политическите тарикатлъци на местната власт и заигравките със силните на деня. Нямам съмнение, че независимо от резултатите от Референдума решение за запазване на парка ще има! ЩЕ ДОЙДЕ ОТ СОФИЯ! Защото кметът Живко Тодоров се провали в този казус. А можеше да подкрепи налагането на мораториум на строителството от Народното събрание! А можеше и да чуе предложенията ми да се търси подкрепа от държавата. А можеше и да не манипулира въпроса на Референдума и да го обвързва с харчене на 33 млн. от общинския бюджет! А можеше и да не харчи излишно 200 хил.лв. и да разделя и противопоставя старозагорската общественост. Но за политическата отговорност, друг път!
И сега е време да продължим заедно! Много важно е да не позволим на Общината да прехвърли върху хората собствения си неуспех, защото тях всеки изход от референдума ги устройва.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре