София трябва да има уеднаквена градска мебел и контрол за спазването на стандарти при изграждане на т.нар. "легнали полицаи", спирки и т.н, каза общинският съветник от ДБГ/РБ Стефан Марков по време на сесията на Столичния общински съвет днес.

 

Марков поиска от Столична община информация за спазването на стандартите за легналите полицаи на общинските пътища. Той призова общинската администрация да заложи на контрола при изпълнението на вече заложените стандарти и да разработи стратегия за унифициране на градската среда от легналите полицаи до кофите за Боклук, осветителни тела и други. Получавам редица сигнали за прекалено високи легнали полицаи, в които често колите опират, за липса на маркировка или поставени изкуствени неравности за намаляване на скоростта, чиито смисъл се губи, тъй като може да преминеш и със 100 км/ч, каза още Марков.

Според думите му поставянето на легнали полицаи е важно за сигурнстта на пешеходците в столицата и трябва да бъде обект на стриктен контрол. Както знаете от около година търся подходящи терени за изграждане на съоражение за автомобилни мероприятия, гонки и т.н. Безопасността е наистина важна и тя е в много измерения от легналите полицаи до терен за автомобилни гонки, които всекидневно застрашават живота на пешеходците, припомни Марков.

Необходими са не само стратегии, но цялата столица да има еднакви стандарти за градската мебел, което включва кофите за смет, спирките на градския транспорт, пейките и други. Кварталите трябва да не са като различни градове. От Люлин до Младост и от Овча Купел до Обеля трябва всички елементи на градския дизайн да са еднакви. Това ще даде различен облик на целия град, а и ще бъде по-изгодно от финансова гледна точка за общината категоричен е Марков. Имаше идея за унифициране за спирките в София, която също предвиждаше типови проекти, защо не я разгледаме отново, попита той.

Почистването на шахтите по улиците също е важно за безопасността, тъй като образувалите се локви създават предпоставки за т.нар. "водна възглавница".

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре